TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
Havlupan Radyatör Tesisat Aks Mesafesi Nedir? Nasıl Ölçülür?

Havlupan Radyatör Tesisat Aks Mesafesi Nedir? Nasıl Ölçülür?

Hammam Havlupan ve Radyatörleri Kullandığım Sisteme Uygun mudur? Panel Radyatörümü ÇIkarıp Hammam Havlupan veya Hammam Radyatör Takabilir miyim?

Hammam Havlupan ve Radyatörleri standart sıcak su sistemi ile çalışan bütün radyatörler gibi sisteminize uygundur. Mevcut sıcak su sisteminize bağlı olarak çalışan radyatörlerinizi ve havlupanlarınızı Hammam Radyatör ve Havlupanlar ile değiştirebilirsiniz.

Eski Havlupan veya Radyatörümü Yenisi ile Değişim Yaparken Aks Mesafesi ile İlgili Dikkat Etmem Gereken Hususlar Nelerdir?

Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus değiştireceğiniz havlupan veya radyatörün bağlantı aksının (bağlantı merkezinden diğer bağlantı merkezine olan mesafesi veya bir vananın ortasından diğer vananın ortasına olan mesafesi olarak da ifade edilir) seçeceğiniz ürün ile uyumlu olması gerekliliğidir. Aksi taktirde tesisatınızın çıkış ağızlarında tadilat yaptırmanız gerekir.

Örnek:


Genel kanının aksına dekoratif radyatör veya dekoratif havlupanların bağlantı mesafesi (bağlantı aksı) aynı değildir. Bağlantı aksı modelden modele, üreticiden üreticiye göre çok değişkenlik gösterebilir. Ayrıca toplamda 1 cm’yi aşan bağlantı aksı farklılıkları ürünü monte etmenize engel oluşturabilir.

Havlupanınıza su giriş çıkışı, duvardaki veya yerdeki borularınızın bağlanması ile sağlanacaktır. Burada iki sabit vardır. Biri tasarım havlupan veya tasarım radyatörünüzün bağlantı mesafesi (modele, ürüne göre değişir), diğeri de evdeki tesisatınızın boru çıkış ağızlarının mesafesi. Bu iki sabiti birbiri ile örtüştürmek gereklidir. 

Tesisat aksınızdan emin değilseniz, Hammam Design Radyatör keşif hizmetinden yararlanabilirsiniz. Keşif hizmeti sunamadığımız bir bölgede iseniz, personelimiz sizinle iletişimde kalarak yardımcı olabilecektir. Alternatif olarak tesisatçınızdan da bilgi alabilirsiniz. Bu konuda detaylı bilgi, her ürünümüzün resim kısmında bulunan teknik resim üzerinden kontrol edilerek bulunabilir (Teknik resimde verilen C (aks) ölçüsü bağlantı aksını ifade eder).

Evimde Tadilat Var, Havlupan ve Radyatör Seçiminde Aks Mesafesi ile İlgili Dikkat Etmem Gereken Hususlar Nelerdir?

Banyonuzu veya evinizi yenileme aşamasında iseniz veya yeni yapılmakta olan eviniz için ürün bakıyorsanız, şanslınız! Hammam konforunu evinizde yaşamak için özgürce seçimde bulunabilirsiniz. Bunun için en doğrusu tesisat tadilatı başlamadan önce dekoratif radyatör veya dekoratif havlupan modelinizi seçmektir. Böylece tesisatınızın bağlantı mesafesi seçilen havlupan veya radyatöre göre ayarlanabilecektir.

Bağlantı mesafesi genel kanının aksine tüm havlupan veya radyatör modellerinde aynı değildir. Bağlantı aksı modelden modele, üreticiden üreticiye göre çok değişkenlik gösterebilir. Her evdeki tesisat çıkış ağızları da bağlantı mesafeleri de aynı değildir. Ayrıca toplamda 1 cm’i aşan bağlantı aksı farklılıkları ürünü monte etmenize engel oluşturabilir.

Seçilen modele özgü olan bağlantı mesafesini (Aks=C) kataloglarımızda ve web sitelerimizde bulabilirsiniz (hamamonline.com veya hammamradiator.com.tr).

Bunun için ilgili modelin sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Bu bilgiyi tesisatçınız veya mimarınızla paylaşarak doğru tesisat aksınızın tadilat bitmeden çekilmesini sağlamak gereklidir. Aksi halde, ezbere çekilmiş tesisat aksına uyun model seçmek durumunda kalınmaktadır.

Tesisat aksınızdan emin değilseniz, Hammam Design Radyatör keşif hizmetinden yararlanabilirsiniz. Keşif hizmeti sunamadığımız bir bölgede iseniz, personelimiz sizinle iletişimde kalarak yardımcı olabilecektir. Alternatif olarak tesisatçınızdan da bilgi alabilirsiniz.

Aks (Bağlantı Mesafesi) Mesafesi Nedir?

Havlupanınıza su giriş ve çıkışı, duvardaki veya yerdeki borularınızın havlupanınıza veya radyatörünüze bağlanması ile sağlanacaktır. Bağlantı mesafesi (C) (aks mesafesi) evdeki tesisatınızın boru çıkış ağızlarının merkezden merkeze mesafesidir. Eğer halihazırda takılı ürününüz var ise, mevcut vanalarınızın arasındaki mesafeyi merkezden merkeze ölçebilirsiniz. Ancak en doğru çözüm için aks mesafesini ölçtüğünüz resmi tarafımızla paylaşabilir veya Hammam keşif hizmeti verilen bölgede ise keşif hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

 Örnek:


Aks (Bağlantı Mesafesi) Mesafesinin Önemi Nedir? 

Dikkat edilmesi gereken husus değiştireceğiniz havlupan veya radyatörün bağlantı aksının (bağlantı merkezinden diğer bağlantı merkezine olan mesafesi veya bir vananın ortasından diğer vananın ortasına olan mesafesi olarak da ifade edilir) seçeceğiniz ürün ile uyumlu olması gerekliliğidir.